image

Liberator Paola

Liberator Paola

image

 

 

Ontmoet Paola
Leeftijd: 50
Land:  Italië
Een hemofilie A patiënt
Uitdaging: Zingen / acteren

 

 

Ontmoet Luca
Leeftijd: 59
Land: Italië
Rol in uitdaging: Acteur

image

Paola

Hallo, mijn naam is Paola en ik woon in een klein stadje in de buurt van Rome. Toen ik 2 jaar oud was, kreeg ik de diagnose hemofilie, waardoor ik vanwege de vele bloedingen geen normale jeugd kon leiden. Ondanks dat het leven met deze ziekte niet eenvoudig was, ben ik dankzij mijn passie voor muziek en schrijven sterker en moediger geworden en ben ik nooit gestopt met vechten om mijn doelen te bereiken. Vandaag ben ik moeder van twee en ik heb een nieuwe grote uitdaging voor me: optreden op een podium, dansen en zingen. Mijn motto? Oud worden is een voorrecht.

Luca

Hallo, ik ben Luca Ward en ik ben een acteur en synchroniseer buitenlandse producties na. Je hebt me misschien eerder gehoord, omdat ik de Italiaanse stem ben voor Russel Crowe, Pierce Brosnan en Samuel L. Jackson, naast vele anderen. Je hebt me misschien ook gezien op het kleine scherm, in films of in het theater ... waar ik één van de hoofdrolspelers ben van de musical Mamma Mia!, die met groot succes twee keer nationaal tourde. Ik ben geboren in Rome in een familie van nasynchroniseerders, en sinds ik een jonge jongen was, wist ik dat theater de grote passie van mijn leven zou zijn. Ik was opgeleid in acteren en vandaag, na vele jaren, sta ik nog steeds op het podium met hetzelfde enthousiasme. Oh, en wat is mijn rol hier? Ik ben de coach van Paola en zal haar helpen haar droom om te acteren in een musical te realiseren.

Blog: 1

Mijn eerste coachingsgesprek met de geweldige Luca Ward was een wervelwind van tegengestelde emoties. Ik realiseerde me dat ik niet aan het dromen was, ik leefde.
Ik stond net aan de vooravond van mijn 50ste verjaardag en de terugblik die ik al maakte over mijn leven werd voller en kleurrijker, zonder dat ik het door had.
Die Paola was nu tijdloos. Alsof ik wat kostbare tijd had gekregen.
Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak bij Luca.
We lazen het script van 'Mamma Mia!' en maakten grappen in ons Romeins dialect om mijn enthousiasme wat te temperen tijdens onze serieuze en zorgvuldige toewijding.
De rol van Donna paste perfect bij mij en ik ben er vanaf het begin van gaan houden.
Mijn rol als Liberator was net begonnen!
Ik werd geleid door mijn vastberadenheid, niet door mijn fragiele, onstabiele enkels…niet meer.
ʺVolle vaart vooruit Paola!ʺ zei ik tegen mezelf.

image

Klik hier om meer te lezen over hoe het is om te leven met hemofilie in verschillende levensfases.