I'm a senior living with haemophilia

Ik ben een oudere met hemofilie

Ik ben een oudere met hemofilie

Er is veel veranderd in de wereld van hemofilie de laatste Jaren. Ontwikkelingen op het gebied van medicijnen heeft ervoor gezorgd dat leven met hemofilie nu heel anders is dan in de tijd dat je opgroeide. Zo heeft men nu bijvoorbeeld meer inzicht in de effecten van leeftijdsgerelateerde aandoeningen bij mensen met hemofilie.


Wanneer je ouder wordt ga je wellicht gezondheidsgerelateerde veranderingen ervaren die leeftijdsgenoten zonder hemofilie ook ervaren. Ook al ondergaat een ieder deze veranderingen, ouderen met hemofilie kunnen grotere risico’s lopen dan hun leeftijdsgenoten. Deze veranderingen moeten nauwkeurig bijgehouden worden door het behandelteam om zo het risico of hemofiliegerelateerde problemen zo klein mogelijk te houden.

Ontmoet Gert Grekow

Op zijn 17de verloor Gert zijn broer door hemofilie, een aandoening die hij zelf ook heeft en jarenlang heeft moeten doorstaan zonder medicatie. Maar tegenwoordig voelt Gert, 73, zich levendiger dan ooit. Deze film is onderdeel van het project "Haemophilia stories" dat is opgezet tezamen met het European Haemophilia Consortium (EHC). Film: Goran Kapetanovich

SEE OPPORTUNITIES BEFORE LIMITATIONS WITH HAEMOPHILIA

-

Met de mogelijkheden die er nu zijn om de behandeling te personaliseren is een leven dat hemofilie overstijgt mogelijk!

Lees meer over de vele mogelijkheden die hemofilie overstijgen 

 

 

NP-8642