Traveling with haemophilia

Spreid je vleugels!

Spreid je vleugels!

“Reizen is leven”, schreef Hans Christian Andersen. Terwijl velen van ons van het idee van reizen houden, kan het voor iedereen uitdagingen opleveren – en soms nog meer voor mensen met hemofilie.

Als je eerder met hemofilie hebt gereisd, heb je waarschijnlijk al verschillende beperkingen ervaren, zowel financieel als medisch. Om te beginnen kan de reisverzekering, hoewel deze onvermijdelijk is, helaas duur zijn voor mensen met chronische ziekten. En dan is er de bezorgdheid dat je misschien geen toegang hebt tot een goede behandeling, of zorgverleners die je taal spreken, wanneer je naar het buitenland reist.

Afgezien daarvan is reizen een van de grootste geneugten van het leven. Wanneer je met hemofilie leeft, heb je gewoon wat meer planning nodig! Laten we daar dus over praten.

Zo eenvoudig als 1-2-3

Net zoals veel dingen in het leven is voorbereiding essentieel tijdens het reizen. Hier volgen drie basisstappen om ervoor te zorgen dat je nieuwe avontuur soepel verloopt, zodat je je kunt richten op de belangrijkere dingen ... zoals het controleren van de 10-daagse weersvoorspelling.

Praat
 

Praat met je zorgteam voordat je iets boekt. Ze kunnen je adviseren en helpen met voorbereidingen – inclusief documenten en medicatie – afhankelijk van je individuele situatie.

Het is ook een goed idee om je arts een brief te laten schrijven met informatie over je aandoening en de gebruikelijke behandeling die je krijgt. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan het de moeite waard zijn om de brief te laten vertalen in de taal van de plaats die je bezoekt.

Plan

 

Zoek bij het boeken van accommodatie een plaats met een koelkast waarin je je medicijnen kunt bewaren. Dit is extra belangrijk als je op een warmere bestemming bent!

Controleer tweemaal (en daarna nog een keer) dat je reisverzekering in orde is. Ga nooit op vakantie zonder reisverzekering, en vooral niet wanneer je hemofilie hebt.

Voordat je gaat, laat het dichtstbijzijnde hemofilie-behandelcentrum op je bestemming weten dat je komt. Deze informatie is te vinden via deze link.

Inpakken

 

Aangezien producten van land tot land veel kunnen verschillen, breng je je eigen medicijnen mee. Als je vliegt, zorg er dan voor dat je het aan boord van het vliegtuig meeneemt als handbagage; zo is het veilig in zicht en bereik.

Neem voor het beveiligingspersoneel van de luchthaven een brief mee waarin wordt uitgelegd waarom je vloeistoffen, geneesmiddelen, naalden, spuiten enz. mee hebt. Bij voorkeur in de taal van je bestemming. Zorg ervoor dat de brief de mogelijke gevolgen vermeldt van het niet onmiddellijk bij de hand hebben van de medicatie.

Zorg voor een kopie van alle noodzakelijke reisdocumenten, inclusief verzekeringspolissen en doktersbrieven. Het is een goed idee om hiervan een foto te maken, zodat je ze altijd op je telefoon hebt.

geniet

 

 

NP-8651